-Brazilian sugaring- ervaring


 

 

Brazilian wax is niet iets waar ik veel vriendinnen over hoor. In grotere steden is de behandeling heel populair en niet zonder reden. Waxen heeft vele voordelen ten opzichte van andere ontharingsmethodes:

 

• Haar blijft langer weg
• Haar komt dunner en veel minder terug
• Geen irritatie of jeukende huid

 

Ik was het scheren meer dan beu. Je scheert de ene dag en de volgende had ik al stoppels waar de haartjes weer tevoorschijn kwamen. Ik wilde mijn huid niet continue beschadigen en ook niet elke dag de moeite hoeven doen te scheren. Wat vooral in de zomer tot de nodige irritatie leidde. Letterlijk en figuurlijk. Want veel scheren zorgde voor irritatie. Als de haartjes weer begonnen met groeien jeukte dat behoorlijk. Ik las over brazillian wax en besloot het te proberen.

 

De drempel over

Heel moedig had ik een afspraak gemaakt. Ik vond het super spannend. Hoeveel pijn zou het doen en dan vooral op dat meest intieme deel van je lichaam? Voor mij een big deal. De oh-jeej-ik-ga-uit-de-kleren-voor-een-vreemde angst zat er wel in. Alsof ik me ergens voor moest schamen. Verkeerd gedacht. Voor degene die de behandeling uitvoert is het helemaal niet raar. Die is blij dat je de stap hebt durven zetten en nu gaat ervaren hoe fijn dit is. 

 

Fijn was niet het eerste wat in me opkwam toen de eerste wax eraf getrokken werd. Maar ik moet ook bekennen dat ik het me erger voorgesteld had. Zoals met veel dingen had mijn hoofd de pijn en het ongemak erger gemaakt dan het daadwerkelijk was. Het hielp ook enorm dat degene die de behandeling uitvoerde heel vriendelijk was en me tijdens de behandeling een aantal dingen vertelde over het waxenEen aantal tips en tricks voor de nazorg maar ook dat ze zich goed voor kon stellen hoe ik me op dat moment voelde. Dat er niks was om me voor te schamen. Dit was voor haar net zo gewoon als een wenkbrauw waxen. En als je erover nadenkt is dat ook heel gewoon. Waarom zou je je moeten schamen voor je vrouwelijkheid? Het idee dat je je zou moeten schamen zit echt in je hoofd. En het is logisch want je stelt je (letterlijk) heel kwetsbaar op. Als ik naar Evelyn kijk dan is dat ook juist een stukje waarom ze dit werk graag doet. Omdat ze je het vertrouwen kan geven dat er niks raars is en oprechtmet je kwetsbaarheid omgaat.

 

Oké, ik moet toegeven dat de behandeling zelf niet iets is waar ik naar uit kijk. Maar wel naar het resultaat en dat maakt dat ik nooit meer terug wil naar scheren. Op het moment dat je op de tafel ligt weet je dat het ook zo voorbij is. Eén keer wat pijn maar vervolgens hoef je er 4-6 weken niet naar om te kijken. De eerste keer heb ik als pijnlijkste ervaren en dat was me ook verteld. De eerste keren komen de haartjes ook nog onregelmatig terug. Het duurt een paar behandelingen voor ze allemaal langere tijd wegblijven. Maar dan blijven ze ook echt wel even weg en ze komen veel minder terug dan toen ik nog scheerde.

 

Een nieuwe ervaring: sugaring

Als echte wax-veteraan dacht ik niet dat er een nog fijne methode zou zijn. Hoe kon een ontharingsmethode nog fijner zijn dan dit? Na de brazilian sugaring ben ik echter van mening veranderd. Het leek of ik weer voor de eerste keer ging zo spannend vond ik het. De behandeling duurde iets langer maar dat vond ik niet storend. Tijdens de behandeling dacht ik dat het heel veel werk zou zijn. Tot Evelyn opeens zei dat ik op mijn zij mocht draaien voor de achterkant. We waren dus al bijna klaar! Het is ook even wennen omdat je normaal wel een soort ritme ontwikkeld hebt. Je weet hoeveel keer wax er ongeveer aangebracht wordt en dat weet je nu niet. Het klompje suikerpasta gaat heel lang mee en dat scheelt ook weer afval.

Het gevoel van irritatie nadat de huid onthaard was duurde maar kort. Nadat Evelyn er met een koud vochtig washandje overheen ging was het gevoel al weg. Ik had nergens restjes wax die plakte en mijn huidje voelde babyzacht. Na een waxbehandeling had ik de rest van de dag nog wel lichte irritatie/gevoeligheid. Gewoon omdat de huid weer moest herstellen. Sugaring plakt niet aan de huid maar aan de haartjes. Met als resultaat minder beschadiging van je huid en dus minder irritatie/gevoeligheid. Kort samengevat mijn voors en tegens van sugaring ten opzichte van waxen:

 

Voor:

• Natuurlijke ingrediënten (fijn voor de extra gevoelige huid)
• De suikerpasta hecht zich alleen aan de haartjes en dode huidcellen. Nog een win dus voor de gevoelige huid maar vooral ook minder pijnlijk. Doordat de dode huidcellen worden meegenomen voelt je huid na de behandeling extra zacht. Ik heb persoonlijk ook het idee dat met sugaring meer kleine haartjes meegenomen worden.
• De suikerpasta is oplosbaar in water, geen plakkerige resten van een wax dus en dat is super fijn!

 

Tegen:

• Iets duurder 

 

Ik hoop je door mijn ervaring te delen te kunnen overtuigen die afspraak te maken en het gewoon eens te proberen. Dit gemak gun ik iedere vrouw en ik kan me niet voorstellen dat je na het eenmaal geprobeerd te hebben, nog terug wilt naar scheren. Weet dat je bij Evelyn prettig geholpen wordt en dat ze er alles aan doet het je zo comfortabel mogelijk te maken. 

 

Liefs Astrid 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0